Αποτρίχωση με κερί

Image by prostooleh on Freepik

Η αποτρίχωση με κερί, αποτελεί μια μέθοδο που χτυπάει το πρόβλημα κυριολεκτικά  στη ρίζα του.

Διαρκεί 4-5 εβδομάδες και το δέρμα μένει απαλό και λείο. Μετά από συνεχόμενη εφαρμογή του κεριού οι τρίχες εξασθενούν, αραιώνουν με αποτέλεσμα να βγαίνουν πιο αργά κι όταν βγαίνουν να είναι πιο μαλακές. Μερικοί βέβαια φοβούνται τη συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης λόγω του πόνου ή τρομάζουν ότι θα έχει επιπτώσεις στο δέρμα τους. Η σωστή όμως, προετοιμασία και χρήση του κεριού μπορούνε να κάνουν θαύματα!

Πώς να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αποτρίχωση με κερί!

Μήκος τρίχας για αποτρίχωση με κερί

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε πολλές πριν από την πρώτη μας αποτρίχωση είναι το ξύρισμα! Το κερί δεν μπορεί να αφαιρέσει τις τρίχες όταν είναι πολύ κοντές. Για να έχουμε λοιπόν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε θα πρέπει να φροντίσουμε οι τρίχες μας να έχουν μήκος ίσο μιας βλεφαρίδας.

Μην προγραμματίζεις την αποτρίχωση με κερί κοντά στις ημέρες περιόδου

Μην κάνεις αποτρίχωση εντός τριών ημερών πριν από την περίοδο σου. Αυτή την περίοδο το δέρμα μας τείνει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, με αποτέλεσμα ο πόνος να είναι πολύ αισθητός.

Κάνε ντους και απολέπιση

Το καυτό ντους και η απολέπιση βοηθάνε ώστε ώστε να μαλακώσουν οι πόροι σας, κάνοντας την μετέπειτα διαδικασία λιγότερο επώδυνη. Λίγες ημέρες πριν από την αποτρίχωση, τρίψτε τις περιοχές με ένα ήπιο προϊόν για απολέπιση σώματος, όχι όμως πολύ δυνατά για να μη δημιουργήσετε ερεθισμούς.

Ενυδατώσου! 

Το υγιές, και καλά ενυδατωμένο δέρμα, επιτρέπει στο κερί να απελευθερώνεται πιο εύκολα. Μην το παρακάνεις όμως γιατί η υπερβολική ενυδατική μπορεί να καλύψει τις τρίχες και να επηρεάσει την πρόσφυση του κεριού.

Δείτε ακόμα
Τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά και τα νύχια

Μην εφαρμόσεις το κερί σε σημεία του σώματος που έχουν τραυματισμούς, εγκαύματα ή μελανιές, όπως μπορείς να φανταστείς ο πόνος σε εκείνα τα σημεία είναι δεδομένος, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θα τα ερεθίσεις περισσότερο.

Tips: Αν αποφασίσεις να κάνεις την αποτρίχωση μόνη σου, πρέπει να προσέξεις τα εξής:

  • Θερμοκρασία κεριού
  • Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι στεγνό, καθώς η υγρασία αποτρέπει την ομαλή αποτρίχωση.
  • Πριν την αποτρίχωση στέγνωσε καλά το δέρμα σου με μια πετσέτα.
  • Τράβηξε την ταινία με το κερί παράλληλα με το δέρμα και όχι κάθετα.
  • Μην περνάς με κερί πολλές φορές πάνω από το ίδιο σημείο γιατί είναι πολύ πιθανό να σου προκαλέσει έγκαυμα

Αφού λοιπόν επέζησες από την αποτρίχωση, μην ξεχάσεις να ενυδατωθείς! Μπορεί να πόνεσες λιγουλάκι αλλά άξιζε καθώς η διάρκεια της αποτρίχωσης με κερί κυμαίνεται ανάμεσα στις 4-5 εβδομάδες.

Image by prostooleh on Freepik

Διαβάστε
ακόμα