Παλαιότερα ίσχυε το ανύπαντρη μετά τα 20 αλλά ευτυχώς για εμάς ανεβήκαμε μία δεκαετία!
Τότε αν δεν είχες παντρευτεί μέχρι τα 23-24 το πολύ έπαιρνες επάξια την ταμπέλα της μεγαλοκοπέλας. Οι εποχές όμως άλλαξαν και οι γυναίκες συνήθως σκεφτόμαστε τον έγγαμο βίο αφού πρώτα φροντίσουμε να κατασταλάξουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, στον εργασιακό τομέα. Έτσι ο γάμος αρχίζει περισσότερο να μας απασχολεί όταν φτάνουμε στην ηλικία των 30 ή μόλις τα πατήσουμε. Μπορεί μέχρι τότε ούτε καν να το σκεφτόμασταν, αφού πρώτα φροντίζουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία ώστε να μην χτυπάμε αργότερα το κεφάλι μας, αλλά στα 30 χτυπάει ένα καμπανάκι! Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια σχέση με το λεγόμενο βιολογικό μας ρολόι ή συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες στο να χτυπήσει. Ας πούμε η μητέρα μας που ανησυχεί για το πότε θα κάνουμε οικογένεια, οι φίλες μας που ίσως ήδη να έχουν παντρευτεί ή όντως το βιολογικό ρολόι ευθύνεται για το «εγώ πότε θα γίνω μάνα»;
Η έκφραση ανύπαντρη μετά τα 30 είναι από μόνη της αγχωτική! Όταν τα κεράκια στην τούρτα δείξουν 30 πιστεύεις πως πια μεγάλωσες και αν δεν κάνεις τώρα οικογένεια πότε θα κάνεις. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις όταν περάσουμε τα 30 εμείς οι γυναίκες αισθανόμαστε πως αρχίζουμε να κυνηγάμε τον χρόνο και ειδικότερα αν είναι στην σκέψη μας να κάνουμε ένα παιδί. Σε πολλές γυναίκες πλέον ο γάμος και το παιδί είναι άμεσα συνδυασμένα. Δηλαδή, πιστεύουν πως αν δεν πρόκειται να κάνουν παιδί γιατί να κάνουν γάμο! Σε άλλες περιπτώσεις πάλι αυτό το ανύπαντρη μετά τα 30 αρχίζει κάποιες εσωτερικές αναζητήσεις του τύπου μήπως φταις εσύ και ο περίεργος χαρακτήρας σου που δεν έχεις βρει κάποιον να παντρευτείς μέχρι τώρα και άλλα τέτοια που ούτε καν σου είχαν περάσει από το μυαλό μέχρι τώρα. Αν λοιπόν κατάλαβες πως έχεις αρχίσει να φοράς την ταμπέλα από μόνη σου στον εαυτό σου και σε αγχώνει δες τα πράγματα διαφορετικά και λίγο πιο απλά!
Ανύπαντρη μετά τα 30
1) Μα, δεν το έχω!
Σκέψου πως δεν έχουμε έρθει όλοι οι άνθρωποι για τον ίδιο λόγο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη! Πέρα από το τι συμβαίνει συνήθως γύρω σου κάτσε, άκου και δώσε σημασία στην εσωτερική σου φωνή. Υπάρχουν γυναίκες που απλά δεν θέλουν να παντρευτούν για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης υπάρχουν γυναίκες που υποστηρίζουν την μητρότητα αλλά όχι τον γάμο και πάλι για τους δικούς τους λόγους. Δεν είναι καλό γενικότερα να κάνουμε τέτοιου είδους κινήσεις όταν δεν μας αντιπροσωπεύουν γιατί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε φιάσκο. Μπορεί να είστε ανύπαντρη μετά τα 30 απλά από άποψη αλλά δεν ταιριάζει με το μοτίβο που έχουμε συνηθίσει. Μάθετε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να υποστηρίζετε τα θέλω του και τις ανάγκες του.
2) Θέλω αλλά δεν έγινε!
Στην περίπτωση που από μόνες σας αγχωθήκατε επειδή περάσατε τα 30 αλλά δεν «έτυχε» να παντρευτείτε ακόμα, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μελετήσετε λίγο καλύτερα τον εαυτό σας και τις κινήσεις σας και να βάλετε σε τάξη τις προτεραιότητές σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού οι ανάγκες μας έχουν αλλάξει κατά πολύ από παλιά όπως και οι γρήγοροι ρυθμοί. Επίσης οι γάμοι δεν γίνονται κατά παραγγελία και καλά κάνατε και το αποφύγατε αφού δεν το νιώσατε. Το άσχημο είναι να μπαίνουμε σε γάμους που από την αρχή γνωρίζουμε πως έχουν ημερομηνία λήξης. Δυο σκέψεις που θα μπορούσαν να σε απασχολήσουν στην περίπτωση που θέλεις να παντρευτείς αλλά δεν έχει γίνει ακόμα είναι οι παρακάτω:
Στην εποχή μας έχει δημιουργηθεί ένα θέμα που έχει να κάνει με την ελευθερία των επιλογών. Μπορεί να είναι απόλυτα σωστό να μπορούμε να επιλέξουμε με το ποιον θα ζήσουμε την ζωή μας οπότε όταν μία σχέση μας δεν πληρεί τις προϋποθέσεις χωρίζουμε, αλλά πατώντας στις επιλογές μερικές φορές ξεφεύγουμε. Δηλαδή, κάνουμε μία σχέση και χωρίζουμε γιατί κάτι δεν μας αρέσει και στην συνέχεια κάνουμε μία άλλη σχέση που και πάλι κάτι δεν μας αρέσει. Μέχρι εδώ καλά, το πρόβλημα είναι όταν παρατηρήσουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνετε για πολλές σχέσεις ακόμα. Μήπως πιστεύουμε πως εμείς θα βρούμε τον τέλειο άντρα χωρίς το παραμικρό ψεγάδι; Τα ελαττώματα υπάρχουν σε όλους ακριβώς όπως και τα προτερήματα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι όχι να ψάχνουμε άντρα χωρίς ελάττωμα αλλά να τα ζυγίζουμε και να βλέπουμε προς τα πού γέρνει η ζυγαριά! Μήπως είσαι τόσο επιλεκτική που έχεις θέσει τον πήχη πολύ ψηλά;
4) Μήπως κάνεις λάθος επιλογές;
Πολλές φορές άλλα θέλουμε στην ζωή μας και άλλα ψάχνουμε! Για παράδειγμα πόσο πιθανό είναι να έχεις βρει έναν ορκισμένο εργένη που στο έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή και να παντρευτείς. Επίσης πόσο πιθανό είναι να βροντοφωνάζεις στον άνθρωπο που ξεκίνησες μία σχέση μαζί του πως λατρεύεις την ανεξαρτησία σου και αυτός να σου κάνει πρόταση γάμου. Στην άλλη άκρη βέβαια βρίσκεται και η κατηγορία των γυναικών που θέλουν τόσο πολύ να παντρευτούν που το κάνουν θέμα στην σχέση τους από το πρώτο κιόλας διάστημα! Κάποιες φορές ο τρόπος μας και οι κινήσεις μας δεν μας οδηγούν σε αυτό που επιθυμούμε και αυτό γίνεται ασυναίσθητα. Έτσι καλό είναι να φροντίζουμε όταν θέλουμε κάτι, αυτό ακριβώς να ψάχνουμε και επίσης να μπορούμε να ενημερώνουμε τον άλλο για το τι εμείς επιθυμούμε ώστε να το γνωρίζει αλλά φυσικά χωρίς να τον τρομάξουμε.
Συμπέρασμα
Ανύπαντρη μετά τα 30! Είναι άραγε ταμπέλα ή απλά έχει να κάνει μόνο με το ότι μετά τα 30 μειώνονται σταδιακά οι πιθανότητες τεκνοποίησης. Αν πραγματικά αυτό που επιθυμείτε είναι να κάνετε οικογένεια στραφείτε προς τα εκεί αλλά να προσέξετε τα μεγάλα λάθη. Δεν εστιάζουμε απλά στον στόχο με οποιεσδήποτε συνέπειες, βάζουμε τις σωστές προτεραιότητες. Αν πάλι στηρίζεστε απλά και μόνο στην πίεση των άλλων και στα ήθη και τα έθιμα σκεφτείτε πολύ καλά και ζυγίστε το γιατί δεν είναι και πολύ ωραία η νοοτροπία που έχει εξαπλωθεί τελευταία πως η φυσιολογική ροή των πραγμάτων είναι σχέση, γάμος, διαζύγιο. Όταν υπάρχει σοβαρός λόγος καλό είναι να γίνεται αλλά όχι να παντρευόμαστε γιατί μπορούμε να χωρίσουμε πλέον εύκολα! Η καθεμία μας πρέπει κάνει τις επιλογές της ειδικά σε τόσο σοβαρά θέματα δεν είναι η επιλογή ενός άντρα ίδια με την επιλογή των παπουτσιών! Δεν γίνεται να ψάχνουμε ποιο παπούτσι μας αρέσει για μήνες και να επιλέγουμε άντρα να παντρευτούμε σε μία ημέρα!
Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr