Ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα

Forever Woman

Μια ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα, με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, φρεσκάδα και πολύ νοστιμιά!

Η εύκολη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα είναι ελαφριά και γευστική για το καλοκαίρι. Αυτή η μοναδική σαλάτα με γλυκά βερίκοκα και αλμυρό προσούτο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινή γεύμα.

Υλικά

  • 150 γρ. ρόκα
  • 150 γρ. σταμναγκάθι
  • 150 γρ. iceberg
  • 8 φρέσκα βερίκοκα
  • 8 φέτ. προσούτο
  • 4 κ.σ. ανεβατό (ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικούv
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη κρέμα βαλσάμικου

Εκτέλεση

  • Κόβουμε πρώτα τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, βάζουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Ραντίζουμε ελάχιστο λάδι και ξίδι βαλσάμικο και ψήνουμε για 5΄περίπου να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας, ρόκα, σταμναγκάθι και iceberg σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε το λαδόξιδο με λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ισομοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού.
  • Ισομοιράζουμε στα πιάτα και τα ψημένα βερίκοκα, το προσούτο και το τυρί κρέμα.
  • Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα