Μια ανάμεικτη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα, με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, φρεσκάδα και πολύ νοστιμιά!
Η εύκολη σαλάτα με προσούτο και βερίκοκα είναι ελαφριά και γευστική για το καλοκαίρι. Αυτή η μοναδική σαλάτα με γλυκά βερίκοκα και αλμυρό προσούτο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινή γεύμα.
Υλικά
- 150 γρ. ρόκα
- 150 γρ. σταμναγκάθι
- 150 γρ. iceberg
- 8 φρέσκα βερίκοκα
- 8 φέτ. προσούτο
- 4 κ.σ. ανεβατό (ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα)
- Φύλλα φρέσκου βασιλικούv
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- Λίγο αλάτι
- Λίγη κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, βάζουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ραντίζουμε ελάχιστο λάδι και ξίδι βαλσάμικο και ψήνουμε για 5΄περίπου να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μη χάσουν το σχήμα τους.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε όλα τα φύλλα σαλάτας, ρόκα, σταμναγκάθι και iceberg σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το λαδόξιδο με λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ισομοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού.
- Ισομοιράζουμε στα πιάτα και τα ψημένα βερίκοκα, το προσούτο και το τυρί κρέμα.
- Ραντίζουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.
Πηγή: argiro.gr