Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή θειική από την Αργυρώ!

Λαχταριστή!

Υπέροχη αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή, που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

1½ φλ.

αλεύρι γ.ο.χ.1½ φλ.

ζάχαρη200 gr

βούτυρο2 φλ.

σιμιγδάλι5

αυγά250 gr

αμύγδαλο τριμμένο2 κ.γ.

ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι2 κ.γ.

μπέικιν πάουντερΛίγη

κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλ.

ζάχαρη4 φλ.

νερό1

φλούδα πορτοκάλι1

ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180°C.
  4. Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.
  5. Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.

Πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης