Λαχταριστή!
Υπέροχη αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή, που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
1½ φλ.
αλεύρι γ.ο.χ.1½ φλ.
ζάχαρη200 gr
βούτυρο2 φλ.
σιμιγδάλι5
αυγά250 gr
αμύγδαλο τριμμένο2 κ.γ.
ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι2 κ.γ.
μπέικιν πάουντερΛίγη
κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ.
ζάχαρη4 φλ.
νερό1
φλούδα πορτοκάλι1
ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
- Απλώνουμε το μείγμα για την αμυγδαλόπιτα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180°C.
- Όταν η πίτα μας κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.
- Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, δοκιμάστε να φτιάξετε και γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο.
Πηγή:https://www.argiro.gr








