Ένας ακατάστατος χώρος, δεν αποτελεί απαραίτητα σημάδι ενός ακατάστατου μυαλού. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι η μερική ακαταστασία μπορεί να αποτελεί σημάδι δημιουργικότητας. «Ένας ακατάστατος χώρος μπορεί να πει πολλά για το άτομο που τον δημιουργεί», σημειώνει η ψυχολόγος Χέλεν Σάντερσον, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν ποικίλοι τύποι ακαταστασίας.
Ακατάστατη ντουλάπα
Εάν έχεις την τάση να συσσωρεύεις τα ρούχα σου με έναν ακατάστατο τρόπο στην ντουλάπα σου – ακόμα και όσα δεν χρειάζεσαι, τότε μάλλον κρύβεις εκεί μια πλευρά της ταυτότητάς σου, την οποία δεν είσαι έτοιμος να αποχωριστείς. Είτε πρόκειται για ρούχα, κοσμήματα ή παπούτσια, το να «κρέμεσαι» από αυτά τα αντικείμενα μπορεί να υποδηλώνει την προσκόλληση σε μια εκδοχή του εαυτού σου που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.
Ακατάστατο συρτάρι, γεμάτο παλιά αντικείμενα
Εάν έχεις συρτάρια γεμάτα καλώδια, σπασμένα κινητά ή γενικότερα παλιά και άχρηστα αντικείμενα, τότε μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των «πολυάσχολων αναβλητικών». Ίσως αναλώνεσαι στην ενασχόληση με λεπτομέρειες της ζωής και του παρελθόντος, κάτι που σε οδηγεί σε μία σχετική ακαταστασία.
Ακατάστατο γραφείο, γεμάτο χαρτιά
Εάν το γραφείο σου αποτελεί έναν βομβαρδισμένο χώρο από παλιούς λογαριασμούς, ντοσιέ και φωτοτυπίες, τότε μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν έχεις επεξεργαστεί πλήρως συναισθηματικά τα γεγονότα του παρελθόντος. Η ψυχολόγος Χέλεν Σάντερσον τονίζει ότι εάν κάποιος κρατάει περιττά αντίγραφα εγγράφων σε έντυπη μορφή τότε έχει ανάγκη για ασφάλεια και έλεγχο στη ζωή του.
Πηγή: govastileto.gr