Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια

Λιώνει στο στόμα!

Η ιδέα μας για το γιορτινό γεύμα είναι εντυπωσιακή, απλή και εύκολη: Ρίχνουμε το αγριογούρουνο στη γάστρα μαζί με τα κυδώνια, το κρασί και τα μυρωδικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι και η σάλτσα να είναι καλομελωμένη. 

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  3 κιλά σπάλα αγριογούρουνου, με το κόκαλο, σε δύο-τρία κομμάτια
  •  6 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
  •  600 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  •  3-4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
  •  χυμός και φλούδες από 2 πορτοκάλια
  •  1 ξύλο κανέλας
  •  2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  •  1 κουτ. γλυκού κόκκοι από μπαχάρι
  •  2 κουτ. γλυκού κόκκοι από λευκό πιπέρι
  •  2 ακτινίδια, καθαρισμένα, σε φέτες
  •  3 φύλλα δάφνης
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του αγριογούρουνου.
  3. Τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε το σκεύος.
  4. Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αγριογούρουνο.
  5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ωραία τα υλικά.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε, μαζί με τη σάλτσα του και τα κυδώνια.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης