Λιώνει στο στόμα!
Η ιδέα μας για το γιορτινό γεύμα είναι εντυπωσιακή, απλή και εύκολη: Ρίχνουμε το αγριογούρουνο στη γάστρα μαζί με τα κυδώνια, το κρασί και τα μυρωδικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι και η σάλτσα να είναι καλομελωμένη.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 3 κιλά σπάλα αγριογούρουνου, με το κόκαλο, σε δύο-τρία κομμάτια
- 6 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
- 600 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
- χυμός και φλούδες από 2 πορτοκάλια
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουτ. γλυκού κόκκοι από μπαχάρι
- 2 κουτ. γλυκού κόκκοι από λευκό πιπέρι
- 2 ακτινίδια, καθαρισμένα, σε φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αγριογούρουνο στη γάστρα κρασάτο με κυδώνια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του αγριογούρουνου.
- Τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε το σκεύος.
- Ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αγριογούρουνο.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ωραία τα υλικά.
- Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε, μαζί με τη σάλτσα του και τα κυδώνια.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








