Μια καταπληκτική συνταγή για Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα!
Με καπνιστή ή ψητή τη μελιτζάνα η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα είναι απλά συγκλονιστική! Δοκιμάστε τη.
Υλικά
- 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελ. σκόρδο
- 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
- 2 κουταλιές μηλόξιδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή τις καπνίζουμε.
- Αφού ψήσουμε τις μελιτζάνες, αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.
- Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Παγώνουμε για λίγο την σαλάτα.
- Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με ψητές και τραγανές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα και επίσης, λίγο ψιλοκομμένο καρύδι ταιριάζει τέλεια με την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.
Πηγή:argiro.gr