Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγγουροσαλάτα με αντζούγιες, κάππαρη, λάιμ και δυόσμο

Ιδανικό συνοδευτικό!

Η δροσιά και τα φίνα αρώματά της, κάνουν τούτη την αγγουροσαλάτα ιδανικό συνοδευτικό για κάθε λογής παστά ή καπνιστά ψάρια, συνοδεύει όμως και τις πιατέλες τυριών, λευκών ή κίτρινων.

Αν θέλουμε, την εμπλουτίζουμε με τη σάρκα από 1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια ή της δίνουμε σπιρτάδα με λίγο πιπέρι καγιέν που ρίχνουμε στο τέλος ή με μερικές φετούλες σκόρδου, σοταρισμένες σε ελαιόλαδο για 1/2 λεπτό.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  2 μεγάλα αγγούρια, πλυμένα, με τη φλούδα, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  •  3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  •  4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα (προαιρετικά)
  •  χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  τα φύλλα από 3 κλωνάρια δυόσμο (ή φρέσκο κόλιανδρο), ψιλοκομμένα
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για την αγγουροσαλάτα με αντζούγιες, κάππαρη, λάιμ και δυόσμο, σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης