Ιδανικό συνοδευτικό!
Η δροσιά και τα φίνα αρώματά της, κάνουν τούτη την αγγουροσαλάτα ιδανικό συνοδευτικό για κάθε λογής παστά ή καπνιστά ψάρια, συνοδεύει όμως και τις πιατέλες τυριών, λευκών ή κίτρινων.
Αν θέλουμε, την εμπλουτίζουμε με τη σάρκα από 1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια ή της δίνουμε σπιρτάδα με λίγο πιπέρι καγιέν που ρίχνουμε στο τέλος ή με μερικές φετούλες σκόρδου, σοταρισμένες σε ελαιόλαδο για 1/2 λεπτό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 2 μεγάλα αγγούρια, πλυμένα, με τη φλούδα, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- 4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα (προαιρετικά)
- χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 3 κλωνάρια δυόσμο (ή φρέσκο κόλιανδρο), ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για την αγγουροσαλάτα με αντζούγιες, κάππαρη, λάιμ και δυόσμο, σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








