Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα

Forever Woman

Θα σας ξετρελάνει όλους!

Φανταστικός κορμός αφράτος με φράουλα και σοκολάτα που θα σας ξετρελάνει όλους!

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο δύο φορές)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • Για τη γέμιση
  • 1½ φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
  • λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν παχιά κρέμα.
  • Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα, να είναι ισόπαχο παντού.
  • Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄-12΄.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας.
  • Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα φράουλα.
  • Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στον πάγκο το τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
  • Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τις άκρες.
  • Το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω.
  • Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκες φράουλες. Το παγώνουμε.

Πηγή: argiro.gr