Θα σας ξετρελάνει όλους!
Φανταστικός κορμός αφράτος με φράουλα και σοκολάτα που θα σας ξετρελάνει όλους!
Υλικά
- Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο δύο φορές)
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- Για τη γέμιση
- 1½ φλ. μαρμελάδα φράουλα
- Για την επικάλυψη
- 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.σ. κονιάκ
- λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
- λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7΄-8΄, να φουσκώσουν και να γίνουν σαν παχιά κρέμα.
- Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα, με προσοχή για να μη χάσουμε τον όγκο των χτυπημένων αυγών.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα, να είναι ισόπαχο παντού.
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 10΄-12΄.
- Όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τουμπάρουμε επάνω το ψημένο παντεσπάνι.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα της λαμαρίνας.
- Περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα φράουλα.
- Την απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια στο παντεσπάνι.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας στον πάγκο το τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
- Το αφήνουμε τυλιγμένο για να κρατήσει το σχήμα του μέχρι να κρυώσει τελείως. Κόβουμε τις άκρες.
- Το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και το αλείφουμε καλά γύρω γύρω.
- Γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί σε κορνέ και φρέσκες φράουλες. Το παγώνουμε.
Πηγή: argiro.gr