Ένα κέικ που θα σας κερδίσει από την υπέροχη γεύση του
Συστατικά:
1 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι ξηρή τεμαχισμένη καρύδα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
για διακόσμηση
1 / 2-1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας ή ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα, τη σκόνη ψησίματος και τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το στο σταδιακό μείγμα, αναμειγνύοντας συνεχώς με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προσθέστε την καρύδα και τα καρύδια ή τα φρούτα και ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει, αφαιρέστε από το ταψί, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή αλεύρι καρύδας ή ξηρή καρύδα