Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ

Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Αυτή η αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ με την ντελικάτη γεύση κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο!

Υλικά 

  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. (3 κ.σ. γεμάτες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 κ.σ. (1 ζουμερό λεμόνι) χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για την αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το  μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
  • Έναν – έναν προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και τον χυμό.
  • Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίζουν απαλές κορυφές.
  • Λίγο – λίγο ρίχνουμε το χτυπημένο ασπράδι στο μίγμα, διπλώνοντας το απαλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψί 20 εκατοστών. Αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 40-45′ περίπου έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο και ροδίσει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης