Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Αυτή η αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ με την ντελικάτη γεύση κανέναν δεν θα αφήσει ασυγκίνητο!
Υλικά
- 125 γραμ. βούτυρο
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 3 αυγά χωρισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. αμυγδαλόψυχα ψιλοκομμένη
- ½ φλ. (3 κ.σ. γεμάτες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 6 κ.σ. (1 ζουμερό λεμόνι) χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για την αφράτη αμυγδαλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
- Έναν – έναν προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι και τον χυμό.
- Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίζουν απαλές κορυφές.
- Λίγο – λίγο ρίχνουμε το χτυπημένο ασπράδι στο μίγμα, διπλώνοντας το απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι ή ταψί 20 εκατοστών. Αδειάζουμε το μίγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 40-45′ περίπου έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο και ροδίσει.
Πηγή: argiro.gr