Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά

Κεφτεδάκια αφράτα από την Αργυρώ

Η καλύτερη συνταγή και όλα τα μυστικά για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια που έχετε φτιάξει ποτέ. Οι κεφτέδες αυτοί θα σας φέρουν μνήμες από τα παραδοσιακά κεφτεδάκια με όλα τα αρώματα και την γεύση που πρέπει να έχουν. Ένα φαγητό που το λατρεύουμε όλοι!

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
  • 3 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα (τριμμένη στον τρίφτη)
  • 1/3 φλ. ξίδι από κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  • Πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι.
  • Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα, να ενωθεί καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια.
  • Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας.
  • Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
  • Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης