Τα καρπούζια είναι μια υγιεινή και αναζωογονητική απόλαυση το καλοκαίρι!
Εάν ξοδεύετε χρόνο και προσπάθεια για να διαλέξετε ένα καρπούζι και να το κόψετε σε φέτες, θέλετε να είναι γλυκό και εκπληκτικό! Ακολουθούν πέντε κόλπα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις καρπούζι, για να εξασφαλίζεις κάθε φορά ένα λαχταριστό καρπούζι.
1) Βρείτε ένα κίτρινο, όχι λευκό, σημείο όπου το πεπόνι κάθισε στο έδαφος. Εάν το σημείο είναι λευκό ή δεν υπάρχει καθόλου, το καρπούζι μαζεύτηκε πριν ωριμάσει. Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν αφού τα μαζέψουμε. Όσο πιο κίτρινο ήταν το σημείο του εδάφους, τόσο πιο γλυκιά ήταν η γεύση του.
2) Αναζητήστε σημεία ουλής. Οι γκριζωπές, καφετιές ουλές είναι εκεί όπου η ζάχαρη έτρεχε. Επίσης, οι κουκκίδες σε μια γραμμή είναι όπου οι μέλισσες γονιμοποιούν. Όσο περισσότερες ουλές και σημεία επικονίασης, τόσο πιο γλυκό είναι το πεπόνι.
3) Διαλέξτε ένα καρπούζι που είναι σκληρό, σφιχτό και βαρύ. Επιλέξτε ένα καρπούζι που είναι το πιο βαρύ για το μέγεθός του. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κούφιο, χαμηλό ήχο όταν χτυπιέται αντί για υψηλότερο ήχο.
4) Επιλέξτε ένα καρπούζι με ομοιόμορφο σχήμα. Είτε το καρπούζι είναι στρογγυλό είτε οβάλ, δεν έχει σημασία αρκεί να είναι συνεπές. Τα ακανόνιστα χτυπήματα μπορεί να υποδηλώνουν ότι το καρπούζι δεν έχει λάβει σταθερή ποσότητα νερού ή ήλιου.
5) Επιλέξτε ένα καρπούζι που είναι θαμπό και όχι λαμπερό. Τα γυαλιστερά καρπούζια δείχνουν ότι το καρπούζι δεν είναι πλήρως ώριμο. Επιλέξτε ένα ωραίο θαμπό πράσινο.
6) Αποφύγετε ένα σάπιο καρπούζι χτυπώντας τη μια άκρη του ενώ νιώθετε την άλλη άκρη. Όσο υψηλότερος είναι ο κραδασμός, τόσο καλύτερο είναι. Τα σάπια καρπούζια δεν μεταφέρουν κρουστικά κύματα όπως τα ζουμερά, ώριμα.
Χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα και φάτε γλυκά καρπούζια αντί για λιγότερο υγιεινά επιδόρπια αυτό το καλοκαίρι! Ενώ το καρπούζι είναι κυρίως νερό και φυσική ζάχαρη, έρχεται με βιταμίνες, μέταλλα, ηλεκτρολύτες και φυτοχημικά (όπως το πολύτιμο λυκοπένιο) που σας βοηθούν να ενυδατωθείτε στη ζέστη του καλοκαιριού και να ενισχύσετε την υγεία σας.