5 τρόποι για να διατηρήσετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας καθαρά και χωρίς μικρόβια

Θα παραμείνουν καθαρά και χωρίς μικρόβια

Τα καλά σφουγγάρια μακιγιάζ είναι η διαφορά μεταξύ του κακού μακιγιάζ και του μακιγιάζ που είναι άψογο. Γι’ αυτό, εκτός από την επένδυση στα σωστά προϊόντα μακιγιάζ, πιστεύουμε επίσης στη βαθιά έρευνα όταν πρόκειται για την αγορά σφουγγαριών και μπλέντερ μακιγιάζ. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει επίσης να φροντίζετε να καθαρίζετε τακτικά αυτά τα σφουγγάρια για να παρατείνετε τη μακροζωία τους και να αποτρέψετε τη δημιουργία βακτηρίων. Εδώ είναι πέντε τρόποι για να διατηρήσετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας καθαρά και χωρίς μικρόβια.

Μουλιάστε σε σαπουνόνερο

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε το σφουγγάρι του μακιγιάζ σας είναι απλώς να το μουλιάζετε σε σαπουνόνερο. Πάρτε ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέστε ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό σε αυτό και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μπλέντερ ομορφιάς σας σε αυτό για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλο το υπερβολικό προϊόν μακιγιάζ από το σφουγγάρι σας θα ξεβουλώσει. Μόλις τελειώσετε, στύψτε το νερό από το σφουγγάρι, περάστε το κάτω από το νερό της βρύσης για λίγα δευτερόλεπτα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Δοκιμάστε τη μέθοδο ελαιόλαδου και σαπουνιού πιάτων

Πάρτε ίση ποσότητα ελαιόλαδου, σαπούνι πιάτων και νερό σε ένα μπολ. Βάλτε τα χρησιμοποιημένα και βρώμικα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας στο μείγμα και αφήστε το να καθίσει για λίγη ώρα. Το ελαιόλαδο στο μείγμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση όλης της περίσσειας του μακιγιάζ, της βρωμιάς και της βρωμιάς από το σφουγγάρι, ενώ το σαπούνι πιάτων θα καθαρίσει σωστά το μπλέντερ ομορφιάς. Ξεπλύνετε και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Δείτε ακόμα
Πως να απολυμάνεις την ηλεκτρική σκούπα

Το φούρνο μικροκυμάτων

Αν περνάτε την ημέρα σας κυλιόμενοι τροχοί, μπορεί να έχετε συναντήσει αυτό το hack. Βυθίστε το βρώμικο σφουγγάρι μακιγιάζ σας σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων με λίγο υγρό σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, βάλτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό. Μόλις τελειώσετε, βγάλτε το πιάτο και αφήστε το νερό να κρυώσει εντελώς πριν το στραγγίσετε και διαλέξετε το σφουγγάρι σας. Τέλος, ξεπλύνετε το σφουγγάρι του μακιγιάζ με τρεχούμενο νερό, στύψτε το υπερβολικό νερό και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε.

Καθαρίστε με μικκυλιακό νερό

Ναι, όπως χρησιμοποιείτε micellar water για να καθαρίσετε το μακιγιάζ από το πρόσωπό σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας. Απλώς ρίξτε το στο βρώμικο μπλέντερ μακιγιάζ σας και τοποθετήστε το κάτω από τρεχούμενο νερό. Τώρα, αργά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, σφίξτε το σφουγγάρι για να το καθαρίσετε. Θα παρατηρήσετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ από το σφουγγάρι να ξεκολλούν εύκολα και το σφουγγάρι σας να γίνεται πιο καθαρό αμέσως.

Αντικαταστήστε το σφουγγάρι μετά από 3-4 μήνες χρήσης

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ενώ είναι σημαντικό να πλένετε το σφουγγάρι σας κάθε εβδομάδα, είναι εξίσου σημαντικό να το αντικαθιστάτε μετά από 3 έως 4 μήνες τακτικής χρήσης — ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό το διατηρείτε. Τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας είναι ευαίσθητα και τείνουν να φθείρονται και να σκίζονται σε κάποιο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό φροντίστε να τα αντικαθιστάτε συχνά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε τα σφουγγάρια του μακιγιάζ σας να στεγνώσουν στον αέρα πριν τα αποθηκεύσετε στις τσάντες μακιγιάζ σας, καθώς ένα υγρό σφουγγάρι ομορφιάς μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Και δεν θέλετε τίποτα από αυτά στο πρόσωπό σας.

Δείτε ακόμα
Τα λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα σεντόνια σου

Image by drobotdean on Freepik