5 τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Forever Woman

Εδώ είναι μερικά προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Μπορεί να έχετε ακούσει πολλά για τα αντιοξειδωτικά και τα πιθανά οφέλη τους στην υγεία. Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα του οργανισμού σας έναντι πολλών ασθενειών. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν το σώμα σας να υποστεί βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Εάν οι ελεύθερες ρίζες συσσωρευτούν στο σώμα, μπορεί να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Πριν γνωρίσει κανείς την πηγή των αντιοξειδωτικών, θα πρέπει να κατανοήσει τους τύπους που υπάρχουν. Πρώτα απ ‘όλα, ταξινομούνται σε υδατοδιαλυτά και λιποδιαλυτά. Τα υδατοδιαλυτά αντιοξειδωτικά δρουν για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στο πλάσμα του αίματος, ενώ τα λιποδιαλυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στις κυτταρικές μεμβράνες. Εκτός αυτού, τα αντιοξειδωτικά υπάρχουν επίσης σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών. Τα φυτοχημικά όπως η κερκετίνη, το λυκοπένιο, τα φλαβονοειδή και η λουτεΐνη περιέχουν επίσης σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών. Και όλες αυτές οι πηγές πιστεύεται ότι ενισχύουν τη συνολική υγεία σας.

Μαύρη σοκολάτα

Τα οφέλη για την υγεία της μαύρης σοκολάτας προέρχονται από φλαβονοειδή, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αντιοξειδωτική της δράση. Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης παρατηρηθεί ότι μειώνει την ποσότητα της LDL (κακής) χοληστερόλης στο σώμα.

Κόκκινο λάχανο

Το κόκκινο λάχανο, γνωστό και ως μωβ λάχανο, περιέχει ένα καλό μείγμα βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τις έγκυες γυναίκες. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και απώλεια όρασης.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, οι αγκινάρες είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες και γεμάτες με βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη C, K, φυλλικό οξύ, φώσφορο και μαγνήσιο.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, όταν σας ζητηθεί να προσθέσετε μερικά χόρτα στο πιάτο σας. Το λαχανικό με λίγες θερμίδες έχει μια καλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μετάλλων και βιταμινών που θα κρατήσουν υπό έλεγχο τη γενική σας υγεία.

Μύρτιλα

Τα βατόμουρα είναι πεντανόστιμα και γεμάτα με πολλά θρεπτικά συστατικά, κάτι που τα κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά . Μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες και στη μείωση της φλεγμονής, λόγω των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχουν.