Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

4 μικρές συνήθειες που προκαλούν μεγάλα προβλήματα στη μακροχρόνια σχέση σου

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, έχουν τη δύναμη να φτάσουν μια κατάσταση στα άκρα

Το κεφάλαιο σχέση και γάμος είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς για να είναι επιτυχημένο απαιτείται η συνδρομή δύο ανθρώπων. Κι ως γνωστόν, όπου εμπλέκονται περισσότερα από ένα πρόσωπα τα πράγματα δυσκολεύουν. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όλοι έχουμε υπάρξει σε σχέσεις που δεν είχαν αίσιο τέλος, ωστόσο υπάρχει και μια μεγάλη κατηγορία που έφτασε στον γάμο.

Ένας γάμος έχει πολλά θετικά στοιχεία, όμως υπάρχουν και τα αρνητικά, διότι μέσα στα χρόνια η τριβή γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες είναι καθημερινό φαινόμενο και οι τσακωμοί δεν απουσιάζουν από το πρόγραμμα. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα σχέσεων, υπάρχουν 4 μικρές συνήθειες που προκαλούν μεγάλα προβλήματα στον γάμο μας. Πρόκειται για πράγματα που ίσως να κάνουμε ασυναίσθητα, όμως είναι ενοχλητικά για τον άνθρωπο που μοιραζόμαστε την ίδια στέγη.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά χρειάζεται επιμονή, υπομονή, σεβασμό και εμπιστοσύνη στο ταίρι σου, θα εστιάσουμε σε όσα μπορεί να συμβαίνουν και να επηρεάζουν τη σχέση σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Μην διακόπτεις τον άλλον

Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι το να διακόπτεις τον άνθρωπο με τον οποίο κάνεις μια συζήτηση είναι πολύ ενοχλητικό. Ό,τι κι αν έχεις να πεις, περίμενε να ολοκληρώσει τον λόγο του και έπειτα πες την άποψή σου. Αλλιώς γίνεσαι αγενής και δείχνει ασέβεια προς τον άνθρωπό σου. Ακόμα κι αν διαφωνείς, ακόμα κι αν έχεις εκνευριστεί, διακόπτοντάς τον το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον νευριάσεις περισσότερο.

-Προσοχή στο βλέμμα και στις εκφράσεις

Μπορεί να μην πεις τίποτα, όμως να κοιτάξεις με τέτοιον τρόπο το ταίρι του – είτε ειρωνικά είτε υποτιμητικά – δείχνοντας έτσι ότι διαφωνείς με όσα υποστηρίζει. Τέτοιου είδους βλέμματα μπορούν να προκαλέσουν κακό στη σχέση σου και να πυροδοτήσουν έναν νέο κύκλο διενέξεων. Το ίδιο συμβαίνει φυσικά με τις εκφράσεις που παίρνουμε, αλλά και με τους μορφασμούς. Κρίμα είναι να χάσεις το δίκιο σου και να βρεθείς ξανά στο πρώτο σκαλί.

-Απόφυγε την ακαταστασία

Η ακαταστασία και οι δουλειές του σπιτιού συχνά αποτελούν λόγο για τσακωμό. Αν το ταίρι σου δεν αντέχει την ακαταστασία και εσύ δεν αντέχεις την τακτοποίηση, κάπως πρέπει να βρείτε μία μέση λύση. Φρόντισε 1-2 φορές την εβδομάδα να τακτοποιείς τα πράγματα που έχεις αφήσει μέσα στη μέση του σπιτιού, αφήνοντας τους χώρους, όπως τους καθάρισε. Δεν θα χρειαστείς πολύ χρόνο, αλλά θα προσφέρεις μεγάλη χαρά στον σύντροφό σου.

-Μην είσαι απόλυτη

Για ό,τι κι αν συμβαίνει, υπάρχουν πολλές οπτικές. Αν η δική σου δεν συνάδει με τη δική του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι εντάξει να μην συμφωνείς σε όλα με τον άνθρωπό σου, όμως δεν είναι εντάξει να είσαι απόλυτη και ισχυρογνώμων, αψηφώντας τελείως τη δική του θέση. Στρογγύλεψε λίγο τις γωνίες σου, χωρίς φυσικά να θέσεις σε δεύτερη μοίρα τις δικές σου επιθυμίες.

Πηγή:https://jenny.gr

Διαβάστε επίσης