4 λάθη που κάνετε με το σφουγγάρι μακιγιάζ και πρέπει να σταματήσετε αμέσως

Image by halayalex on Freepik

4 λάθη που κάνετε με το σφουγγάρι μακιγιάζ

Τα τρία ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία για την εφαρμογή του foundation και του μακιγιάζ είναι τα δάχτυλα, τα πινέλα και τα σφουγγάρια μακιγιάζ. Ωστόσο, το σφουγγάρι μακιγιάζ θεωρείται το καλύτερο της παρτίδας για διάφορους λόγους. Αυτά περιλαμβάνουν φινίρισμα με αερογράφο, λιγότερη σπατάλη προϊόντος και εύκολη εφαρμογή.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι μακιγιάζ και δεν το βρίσκετε εύκολο ή δεν σας δίνει το φινίρισμα που ισχυρίζονται οι περισσότεροι, το πιθανότερο είναι ότι δεν το χρησιμοποιείτε σωστά. Ναι, αν και είναι εύκολο στη χρήση, μερικοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν σωστά στις πρώτες προσπάθειες. Αλλά μείνετε εκεί γιατί θα σας πούμε ποια λάθη πιθανότατα κάνετε και πώς να τα διορθώσετε.

Χρησιμοποιώντας το στεγνό

Τα σφουγγαράκια μακιγιάζ δεν έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται στεγνά. Περίοδος. Εάν το χρησιμοποιήσετε στεγνό, το σφουγγάρι θα απορροφήσει το προϊόν και θα υπάρχει περισσότερο foundation στο σφουγγάρι παρά στο πρόσωπό σας. Και όποια ποσότητα καταφέρει να καθίσει στο δέρμα σας θα φαίνεται στεγνό και κέικ. Τώρα, κανείς δεν το θέλει αυτό, σωστά; Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να υγράνετε το σφουγγάρι είναι επειδή δίνει στο πρόσωπό σας μια φυσική, δροσερή όψη.

Ρίχνοντας βάση στο σφουγγάρι

Το μεγαλύτερο, αλλά και πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν χρησιμοποιούν ένα σφουγγάρι μακιγιάζ είναι να ρίχνουν το foundation απευθείας πάνω στο σφουγγάρι. Με αυτόν τον τρόπο σπαταλάτε μόνο το προϊόν και τον χρόνο σας. Αντλήστε ή ρίξτε το υγρό σας foundation στο πίσω μέρος του καθαρού χεριού σας και στη συνέχεια ταμπονάρετε το σφουγγάρι πάνω του πριν το απλώσετε στο πρόσωπό σας.

Δείτε ακόμα
Τέλεια κόκκινα χείλη σε 4 βήματα!

Σέρνοντας το σφουγγάρι στο πρόσωπο

Η τεχνική ανάμειξης χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι μακιγιάζ είναι λίγο διαφορετική. Όταν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας ή το πινέλο μακιγιάζ, γενικά το σκουπίζετε σε όλο το πρόσωπο. Aλλά με ένα σφουγγάρι μακιγιάζ, το ταμπονάρετε απαλά και το αφήνετε να αναπηδήσει από το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε αυτή την τεχνική για να έχετε την καλύτερη κάλυψη ποτέ.

Δεν το πλένετε

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι μακιγιάζ κάθε μέρα χωρίς να το πλένετε, δεν θα έχετε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλέον, τα βακτήρια και η βρωμιά που παγιδεύονται σε αυτό θα μεταφερθούν στο δέρμα σας, οδηγώντας σε ανεπιθύμητα δερματικά προβλήματα. Επομένως, πλύνετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας μετά από κάθε χρήση και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε ξανά.

Image by halayalex on Freepik