3 τρόποι για να ξεπαγώσεις γρήγορα τον κιμά

Image by Freepik

Θα σου λύσουν τα χέρια!

Το μαγείρεμα για κάποιους μπορεί να αποτελεί ψυχοθεραπεία, για άλλους χόμπι και για άλλους αναγκαίο “κακό”. Η αλήθεια είναι ότι όσο και να αγαπάς ή δεν αγαπάς το μαγείρεμα, πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο ώστε να βγει ένα καλό και νόστιμο αποτέλεσμα. Κάτι που με τη δύσκολη καθημερινότητα και τους γρήγορους ρυθμούς που επικρατούν στη ζωή μας είναι δύσκολο, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καταφεύγουμε στις γρήγορες λύσεις.

Μια λύση που μας έχει βγάλει από τη δύσκολη θέση είναι ο κιμάς. Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξεις γευστικά μαγειρευτά ενώ είναι και μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Τι γίνεται όμως όταν ξεχνάς να τον ξεπαγώσεις; Παρακάτω θα βρεις τρεις άκρως αποτελεσματικού τρόπους ώστε να ξεπαγώσεις τον κιμά σε χρόνο μηδέν!

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορη απόψυξη. Παρόλα αυτά όμως, δεν είναι και η πλέον αποτελεσματική λύση καθώς το κρέας δεν ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Με αποτέλεσμα ορισμένα μέρη να είναι λίγο παγωμένα, άλλα να έχουν ξεπαγώσει και άλλα να αρχίσουν να ψήνονται.

Φούρνος

Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, μια καλή εναλλακτική λύση είναι ο φούρνος αφού ορισμένες κουζίνες έχουν επιλογή για απόψυξη. Μη ξεχνάς όμως ότι αν ο φούρνος είναι πολύ ζεστός, το κρέας θα μαλακώσει εξωτερικά ενώ στο εσωτερικό θα εξακολουθήσει να είναι παγωμένο.

Κρύο νερό

Μια από τις πιο γνωστές μεθόδους είναι το ξεπάγωμα με κρύο νερό. Αυτό λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και να τοποθετήσεις το κρέας, αλλάζοντας το νερό κάθε 30′.

Extra tips:

  • Μην ξεπαγώνεις ωμά τρόφιμα σε ζεστό νερό.
  • Μην αφήνεις το κατεψυγμένο κρέας στον πάγκο για απόψυξη καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης καθώς τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται.

Image by Freepik

Διαβάστε
ακόμα