Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

3 τροφές που πιθανότατα καθαρίζετε λάθος

Μερικές φορές το γρήγορο ξέβγαλμα δεν είναι αρκετό.

Ακολουθούν εννέα συστατικά που συχνά πλένονται λανθασμένα—και πώς να κάνετε τη δουλειά σωστά. Επιπλέον, υπάρχουν καλά νέα: για μερικά φαγητά, το μη πλύσιμο είναι η καλύτερη επιλογή!

Ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας μαγειρέματος είναι η προετοιμασία των συστατικών σας. Οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς δεν σκεφτόμαστε πολύ πώς πλένουμε τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλα τρόφιμα, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λάθος τρόπος.

Μερικές φορές, το λάθος καθάρισμα σημαίνει λίγο τρίξιμο στη σαλάτα σας, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός αξέχαστου γεύματος και ενός εφιάλτη για την ασφάλεια των τροφίμων. Εδώ είναι 3 φαγητά που πλένονται συχνά με τρόπο που δεν είναι ιδανικός και ο σωστός τρόπος για να τα καθαρίσετε και να τα ετοιμάσετε για την επόμενη μεγάλη γιορτή σας.

Μανιτάρια

Αν φοβάστε ή ακόμα και αποφεύγετε να μαγειρέψετε μανιτάρια, επειδή χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθαρίσετε το καθένα με μια υγρή χαρτοπετσέτα, έχουμε καλά νέα. Είναι πραγματικά απολύτως εντάξει να πλένετε τους αγαπημένους σας μύκητες. Τα μανιτάρια είναι πορώδη, επομένως είναι καλύτερο να μην τα μουλιάζετε, αλλά ένα γρήγορο ξέπλυμα κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό είναι πολύ καλό και δεν θα τα ποτίσει. Το ξέπλυμα των μανιταριών θα σας εξοικονομήσει χρόνο, για να μην αναφέρουμε τις χαρτοπετσέτες, γεγονός που κάνει πολύ πιο εφικτά τα πιάτα που βαραίνουν τα μανιτάρια όπως αυτό το Vegetarian Mushroom Stroganoff .

Κοτόπουλο

Υπάρχει μια μακροχρόνια πεποίθηση ότι το πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ναι, το ωμό κοτόπουλο μπορεί να περιέχει βακτήρια, αλλά το πλύσιμο απλώς κινδυνεύει να εξαπλώσει αυτά τα βακτήρια στις επιφάνειες της κουζίνας, στα σκεύη και ακόμη και σε άλλα τρόφιμα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ξεχωριστό ξύλο κοπής και σκεύη για ωμό κοτόπουλο, πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό σαπουνόνερο πριν και αφού το πιάσετε και χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε ότι το πουλί σας έχει ψηθεί πλήρως – αυτό θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια. Ο FDA συνιστά εσωτερική θερμοκρασία 165°F, είτε ψήνετε ολόκληρο κοτόπουλο είτε μαγειρεύετε μέρη. Επίσης: Ενώ οι θερμοκρασίες μαγειρέματος ποικίλλουν, η ίδια πολιτική απαγόρευσης πλυσίματος ισχύει για όλα τα κρέατα και τα πουλερικά.

Μαρούλι σε σακούλα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πλένετε μαρούλι σε σακούλα, αλλά αν φέρει την ένδειξη “προπλυμένο”, “έτοιμο για κατανάλωση” ή “τριπλό”, είναι ασφαλέστερο να το χρησιμοποιήσετε ως έχει. Ο λόγος; Το πλύσιμο αυτών των χόρτων απλώς ανοίγει την πόρτα για μόλυνση από βακτήρια που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας. Αυτός ο κανόνας ισχύει για άλλα είδη σε σακούλα, όπως τα προκομμένα καρότα, αρκεί να φέρουν την ίδια ετικέτα.

Image by Freepik