2 βραδινές συνήθειες που αν τις ακολουθήσεις θα ζήσεις μέχρι τα 100!

Image by lookstudio on Freepik

Τι θα ‘λεγες να τις ξεκινήσεις από… απόψε;

Όπως καταλαβαίνεις, δεν αρκεί να τρως πλούσιο και θρεπτικό πρωινό,  να πίνεις καφέ χωρίς ζάχαρη, να γυμνάζεσαι κάθε μέρα και να βρεις το νόημα της ζωής για να ζήσεις πολλά χρόνια. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνεις που και που, τα οποία όχι μόνο κάνουν καλό στην υγεία, αλλά θα σου προσφέρουν και μακροζωία. Αν θες τη γνώμη μου, καλό θα είναι να τα ξεκινήσεις από… απόψε!

Συνέπεια στον ύπνο

Αυτό σίγουρα είναι ένα από τα πράγματα που γνωρίζεις. Το πρόγραμμα στον ύπνο αυξάνει τον μέσο όρο ζωής και κάνει πολύ καλό συνολικά στο ανοσοποιητικό σου. Αν δυσκολεύεσαι, βρες τι σε χαλαρώνει να κάνεις πριν ξαπλώσεις για να κοιμηθείς πιο εύκολα. Γενικά, είναι καλό να απενεργοποιήσεις τις οθόνες στο δωμάτιο σου για να κάνεις ήρεμο ύπνο και ίσως να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις λίγη μουσική πριν κοιμηθείς. Δεύτερον, προσπάθησε να κοιμάσαι καλά. Προφανώς, δεν σου λέω να το παρακάνεις και να «χτυπάς» δωδεκάωρα κάθε μέρα – άσε που κάτι τέτοιο δεν γίνεται – αλλά να κοιμάσαι περίπου 7-8 ώρες και να μη ξυπνάς μέσα στη νύχτα. Το χρειάζεται και ο εγκέφαλος, αλλά και το σώμα σου προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά μέσα στην ημέρα.

Όχι βραδινά snacks

Ξέρω ότι είναι δύσκολο – ειδικά όταν όλη τη μέρα είσαι στη δουλειά και δεν καταναλώνεις σωστά τα γεύματά σου – όμως τα μεταμεσονύκτια snacks είναι μια συνήθεια που πρέπει να αποφύγεις. Είναι καλύτερο να πιέσεις τον εαυτό σου και να φας ένα μεγαλύτερο γεύμα το μεσημέρι. Επίσης, μια καλή λύση για να μην ξεχνάς γεύματα, είναι να παίρνεις φαγητό και υγιεινά snacks από το σπίτι. Ούτε να παραγγείλεις απέξω, ούτε να εξαρτιέσαι από τον αυτόματο πωλητή στη δουλειά! Μερικά snacks που θα σε σώσουν είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, ξηροί καρποί ανάλατοι, τοστ και σπιτική τορτίγια με υλικά της αρέσκειάς σου. 

Δείτε ακόμα
Γιατί πρέπει να εντάξεις το ρόδι στη διατροφή σου

Διαβάστε
ακόμα